Uz nas, neka Vaša lepota bude večna

060/ 75-75-755 i 064/410-6666 office@eterna.co.rs

Lepota do bola: Sve o mezoterapiji lica

010

Lepota do bola: Sve o mezoterapiji lica

Mezoterapija je tehnika aplikovanja specijalnih koktela (skup preparata u zavisnosti od problema pacijenta) pod kožu. Ova terapija dozvoljava nam da neophodne vitamine, aminokiseline i minerale “dostavimo” neposredno u derm (središnji sloj kože), gde ne dopiru sredstva koja se nanose na kožu.

Šta ulazi u sastav koktela?

Kokteli se dele na alopatske i homeopatske. Alopatski preparati su vitaminski kompleksi, lipolitici, venotonici i drugi preparati koji nam služe u borbi protiv različitih problema. Ti preparati su napravljeni na biljnoj bazi, ali mogu biti i životinjskog porekla (embrionalni) ili sintetički proizvedeni u laboratorijama.

Sastav koktela uvek određuje lekar, uzimajući u obzir osobine određenog organizma. Na primer, za rešavanje problema sa celulitom to mogu biti komponente koje odstranjuju zastoj limfe, poboljšavaju mikrocirkulaciju, otklanjaju otok. Za lečenje kuperoze biraju se preparati koji jačaju zidove krvnih sudova i, uopšte, poboljšavaju cirkulaciju.

Kokteli za tretman bora mogu da sadrže kolagen i hijaluronsku kiselinu. Uvek se koriste netoksični preparati – koktel čak doprinosi detoksikaciji organizma, pa pacijent ne samo da se rešava problema, već se mnogo bolje oseća.

Kako je nastala mezoterapija?

U Evropi se mezoterapija primenjuje više od 50 godina. Ovaj metod nastao je u Francuskoj, a osmislio ga je doktor Mišel Pistor. Od tada se mezoterapija ubrzano razvijala, a 1987. godine priznata je od strane francuske medicinske Akademije kao jedna od oblasti tradicionalne medicine.

Danas se mezoterapija predaje na medicinskim fakultetima, primenjuje u terapijskoj medicini – neurologiji, traumatologiji, ginekologiji i dermatologiji. Poslednjih godina taj metod se primenjuje i u estetskoj medicini – gde 15% celokupne intervencije podrazumeva primenu mezoterapije.

Koje estetske probleme rešava?

Mezoterapija se uspešno primenjuje u tretmanima kože koja stari, celulita, lokalnih masnih naslaga, pigmentacija, ožiljaka i strija, ćelavosti, proređene kose, akni… Veoma uspešno se kombinuje sa konturnom plastikom (restilajn, perlajn, reviderm…) i sa injekcijama botoksa ili disporta.

10 procedura za vidljive rezultate

U terapeutskoj kozmetologiji potrebno je 7 do 10 procedura jedanput nedeljno, zavisno od procene lekara. Podržavajuće procedure sprovode se 1-2 puta mesečno. Za borbu protiv celulita, na primer, neophodno je 10 procedura.

Efekat posle tretmana

Postignuti rezultat uvek je zasnovan na poboljšanju zdravlja, jer mezoterapija obnavlja fiziološke procese u problematičnim zonama, a to se ne dešava u momentu. Najčešće je potrebno ponoviti tretman nakon 6 do 18 meseci.

Moguće neželjene pojave

Posle detaljnog pregleda i iscrpnog razgovora lekara sa klijentom, ne bi trebalo da bude bilo kakvih negativnih posledica. U toku mezoterapije pacijenti ne osećaju nikakvu, ili samo blagu neprijatnost. U toku procedure, koja traje od 15 minuta do pola sata, većina pacijenata prekraćuju vreme čitanjem ili razgovorom. Višegodišnja primena ove metode u našoj zemlji ne beleži nijedan slučaj infekcije ili alergijske reakcije.

 

Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/lepota/lz_lice/lepota-do-bola-sve-o-mezoterapiji-lica © Lepota i zdravlje